0
LED TL Buis 60 cm Glas Incl. Sta...
4.4 52 beoordelingen

LED TL Buis 60 cm Glas Incl. Starter 9W


  • 9W

  • 900

  • 300º

  • IP20

  • N/A

17 Stuks Op voorraad

4.4 52 beoordelingen
  • 5% Korting bij uw eerste bestelling!
  • Gratis verzending vanaf €89
  • Voor 16:30uur besteld, volgende werkdag thuis bezorgd!!

3.87 incl. BTW

3.87 incl. BTW

5 andere producten in dezelfde categorie:

Datasheet

Nominale Spanning175V-265V
Nominaal Vermogen (W)9W
CertificatenCE - ROHS
MaakGlas
Energie KlasseA+
IP WaardeIP20
Afmetingen (mm)600*26*26mm
Temperatuurbereik (ºC)-20°C ~ +55°C
Type LEDsSMD
Aantal schakelcycli100.000
Starttijd (s)0.2
Lichthoek300º
Jaar garantie2
CRI80
Lichtstroom (Lm)900
FittingT8
Verwachte aantal branduren (H)50.000
DimbaarNee
ZaagmaatN/A

Meer informatie

LED TL buis Glas 60 cm

Vervang de ouderwetse TL buis 1 op 1 met onze LED TL buis glas. De fitting van de LED TL buis is identiek aan de ouderwetse TL buis, hierdoor past het altijd in een bestaande armatuur met een T8 / G13 fitting. 

LED TL buis Glas 

Vervang de ouderwetse TL buis 1 op 1 met onze LED TL buis glas. De fitting van de LED TL buis is identiek aan de ouderwetse TL buis, hierdoor past het altijd in een bestaande armatuur met een T8 / G13 fitting. 

Let op! Deze LED TL buizen werken op 3 manieren.
1. In een bestaande armatuur met starter. Vervang de conventionele starter door een LED starter en u kunt gebruikmaken van deze LED TL buizen. Deze LED starter is optioneel aan te vinken bij de LED TL buis. 
2. In een bestaande armatuur zonder starter. U dient de bedrading aan te passen. De fase en nuldraad dienen direct aan 1 uiteinde van de armatuur/LED TL buis aangesloten te worden.Voorschakelapparaat en starter zijn niet nodig.
3. Sluit onze LED TL buis direct op 230V aan 1 uiteinde van de LED buis. Op de LED TL buis staat een L en N aangegeven aan 1 zijde. Op deze zijde kunt u direct de stroom aansluiten. Voorschakelapparaat en starter zijn niet nodig.

Bespaar direct 70% energiekosten

Door de conventionele TL buizen te vervangen door LED TL buizen is een besparing tot 70% op het energieverbruik te realiseren. Onze LED TL buizen verbruiken de helft aan stroom (wattage) ten opzichte van de ouderwetse TL buizen.

Verbruik van LED TL buizen versus conventionele TL buizen:
LED TL buis van 60cm 10W vervangt 18W conventionele TL buis
LED TL buis van 120cm 18W vervangt 36W conventionele TL buis
LED TL buis van 150cm 24W vervangt 48W conventionele TL buis

Een extra energie besparing is te realiseren indien de LED TL buis direct op de stroom aangesloten wordt. De fase en nul 230V dient dan aan 1 uiteinde van de LED TL buis aangesloten te worden. 

Welke voordelen biedt de LED-buis?
Het belangrijkste voordeel van LED-buizen is de energiebesparing van meer dan 50%. Opgemerkt moet worden dat het verbruik van een conventionele buis, afgezien van het verbruik zelf, een reactantie vereist waarvan het verbruik varieert van 3 tot 8 Watt per buis (afhankelijk van de kwaliteit van de reactantie). Een ander voordeel is de besparing op onderhoud (vervanging van primers, reactoren en buizen ...). De LED-buis heeft geen reactoren of primers nodig. Een conventionele buis heeft een levensduur van ongeveer 8000 uur, vergeleken met de geschatte levensduur van de 50000 LED-buis. Deze gegevens zijn uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van een van de buizen.

Uren van leven: LED-buizen gaan meer dan 50.000 uur mee, vergeleken met 10.000 van een goede TL-buis
Weerstand: LED-buizen zijn veel meer bestand tegen schokken of trillingen dan TL-buizen. In feite zijn ze verwijderbaar en herstelbaar, iets dat voor TL-buizen ondenkbaar is.
Verbruik: LED-buizen verbruiken aanzienlijk minder dan TL-buizen. Een fluorescente buis van 600 mm-18 W met reactantie en starter kan twee keer zijn nominale vermogen verbruiken vanwege de reactantie. We hebben het hier over een verbruik van 36W in vergelijking met het verbruik van 8 of 12 W van de 600 mm LED-buis.
Gestart: de LED-buizen kunnen direct worden gestart en hebben geen invloed op hun levensduur. Bij het veranderen van een TL-buis is het nodig om te starten en het aantal dagelijkse ontstekingen beïnvloedt de levensduur. Veel fabrikanten van fluorescentiebuizen schatten bijvoorbeeld de levensduur van de buis in 10.000 uur, rekening houdend met slechts 2 ontstekingen per dag.
Milieu: LED-buizen hebben geen gas nodig om te ontsteken, fluorescentielampen worden vervaardigd met kwikdamp en kwikverbindingen zijn uiterst gevaarlijke chemicaliën voor de menselijke gezondheid en het milieu.
Hoe snel kan ik de overstap van conventionele buizen naar LED-buizen afschrijven?
Deze gegevens zijn afhankelijk van verschillende factoren: aantal uren aan, dagen, elk uur discriminatiepercentage. We kunnen een voldoende objectief advies geven zodat u, afhankelijk van de kenmerken, terugbetalingsvoorwaarden kunt hebben.

Te nemen stappen voordat u investeert in LED-buizen
Voordat u LED-buizen koopt, moet u rekening houden met het vorige advies, waar voor uw geld, om een ​​LED-buis met garantie te kunnen aanschaffen. Houd er ook rekening mee dat je alle CE- en RoHS-certificeringen hebt.